Refugiu pentru femei si copiii lor

Cautati refugiu intr-un centru de protectie pentru femei si copii? Atunci scrieti-ne un E-Mail la adresa:  zuflucht@perlenschatz.info sau contactati-ne telefonic la numarul: 06442 9544844. Veti fi primita rapid si fara formalitati. Noi lucram de asemenea impreuna cu Serviciul de Protectie a Copilului daca inca nu ati implinit 18 ani.

Perlenschatz (Comoara perlelor)  este o asociatie si centru de protectie si refugiu pe timp de criza pentru femei si copiii lor care sunt victime ale violentei domestice. Centrul este specializat pe domeniul „Violentei pentru mentinerea onoarei familiei“ (cand oprimarea/dominarea sau violenta se justifica pentru  mentinerea onoarei familiei).  Sediul central al asociatiei se afla  in Solms (o localitate situatia in partea de mijloc a Landului Hessen) iar aceasta colaboreaza la nivel national si cu alte centre de protectie care functioneaza ca si unitati de cazare si adapost si sunt supravegheate de persoane resposabile-asa numitii „parinti ai casei“. Grupul principal pe care se axeaza activitatea asociatiei il reprezinta femeile refugiate si femeile cu fundal migrationist.

Noi lucram impreuna cu o echipa voluntara de traducatori. Daca vorbiti un minimum de limba germana aveti un avantaj si ne puteti scrie in limba germana. Astfel primiti un raspuns mai rapid. 

Daca trebuie sa fugiti in graba de acasa, la noi veti gasi strictul necesar pentru perioada de tranzitie. Insa este mai bine daca va puteti planificati evadarea. In acest caz ar trebui sa aveti urmatoarele documente asupra Dvs. listă

Ulterior este de cele mai multe ori dificil sa ajungeti la anumite documente si posibil ca partenerul Dvs. sa nu vi le puna la dispozitie de buna voie.

Cu toate acestea siguranta Dvs. si a copiilor Dvs. se afla pe primul loc. Daca ati parasit deja locuinta va rugam sa nu va intoarceti in niciun caz pentru a lua lucrurile uitate.

Daca ati experimentat violenta in familie va sfatuim sa va raportati partenerul politiei. Acest lucru se poate dovedi util ulterior, cand va trebui sa va luptati pentru custodia copiilor Dvs (sau in cazul refugiatilor pentru a putea beneficia de o procedura de azil separata pentru soti-pentru aceasta va rugam sa consultati un avocat).

Puteti lasa un mesaj scurt prin care sa impartasiti faptul ca incepeti o viata proprie si nu doriti sa fiti cautata (sau altceva). Dezvaluiti cel mult unei singure persoane de incredere faptul ca doriti sa evadati dar nu mentionati numele organizatiei care va sustine. Fiecare persoana care detine informatii poate fi supusa anumitor presiuni pentru a destainui ceea ce stie. Aveti mare grija sa nu lasati urme care sa indice spre locul in care v ati refugiat. Debarasati-va de biletele cu notite sau numere de telefon, stergeti numerele apelate din telefonul fix si mobil si istoricul site-urilor de internet accesate.

Vezi si Consiliere